Leta i den här bloggen

onsdag 27 mars 2013

Pashupatinath och Boudhanath

Försök uttala det om ni kan. Det förstnämnda är en väldigt heliga plats för hinduerna. De anser att man bör åka hit åtminstone en gång innan man dörr. På bilden är det ett väldigt speciellt tempel där vi inte fick gå in. Endast hinduer är välkomna och säkerheten är ungefär som på en flygplats. Allt där inne är gjort av guld och silver. Strax nedanför där det här kortet slutar har de en stor begravningsplats. Det pågick en begravningsceremoni medans vi stod där och man fick fotografera, men  det kändes helt fel och väldigt respektlöst att göra det. När ceremonin är över tar de kroppen cirka 50 meter längre ner längs vattnet och bränner den.


Den andra platsen är där de har världens största Stupa (buddistisk kultbyggnad). Varje gång jag är vid en av dessa blir jag otroligt rörd. Vi gick runt där länge och tittade på den omgivande tempeln. Så rikt dekorerade och otroligt fridfulla inuti.
Upplevelsen idag förstärktes av att ett antal munkar mässade hela tiden. Helt otroligt vackert och hela kroppen fylls av vibrationerna .

Runt, runt Stupan gick en massa pilgrimer och snurrade på bönesnurrorna som ni ser kvinnan till vänster göra. Och många av dom som var där var dessa otroligt vackra kvinnor i traditionella kläder uppifrån bergen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar