Leta i den här bloggen

måndag 30 juni 2014

Jag säger nej

Om jag skulle beskriva mig själv så är ett av orden jag skulle använda nyfiken. Jag är framför allt förtjust i att träffa nya människor och höra deras historier, perspektiv på livet och lära mig nya saker. Att se konst, läsa nyheter och prova nya tekniker är också otroligt kul.
Jag vet att livet kan vara kort och vill upptäcka så mycket som möjligt och framför allt socialisera så mycket som möjligt. Intressanta samtal med spännande människor,underfundiga samtal med underbara ungar och småtjöt i kassakön.

Resultatet av detta blir att det är svårt att säga nej till trevliga inbjudningar, nya utmaningar, fina tyger som vill bli nåt fint och annat underbart som livet har att erbjuda. Och man kan tycka att man inte skulle behöva säga nej om man bara har tiden så som jag har. Men så lätt är det inte alltid.

Kronisk smärta är tröttande,så tröttande. I takt med att min smärta har  ökat de senaste året efter en lugnare period så har jag framhärdat allt mer i att den inte ska få styra mitt liv så som den en gång gjort . Men nu så får jag ge mig. Nu måste jag säga nej även till roliga saker. Orkar helt enkelt inte. Vet vart det slutar om man bara kör på. Har väl dessutom sagt ja till mer än de flesta gör under ett år bara under det första halvåret av 2014. 
Jag har slutat röka, skaffat ny familjemedlem, varit på 4-5 utställningar, ställt om min vattenåtgång, konsumtion m.m genom "sew for a change", startat företag (om än i blygsamt format), skapat och sytt ett otal saker, demonstrerat mot rasism och  en massa annat lärorikt och kul

Nu blir det "träningsläger" i att säga nej. Jag skriver inte det här för att få medlidande. Jag skriver för att ni ska veta att jag vill umgås med er, hjälpa er och uppleva nya saker ihop med er . Både gamla och nya bekantskaper, men det får bli mer sällan helt enkelt. Nu är det dags att lära mig hantera smärtan på nya ställen, tid att ha mer "tråkigt", tid för hundgos i mängder. Vet ju att ni finns kvar när jag orkar säga ja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar