Leta i den här bloggen

lördag 19 juli 2014

Cottonlin

Min röda finstickade kofta är spårlöst borta och har så varit de senaste året. Har hoppats att någon bekant ska fråga om det är jag som glömt en kofta hemma hos dom men det har inte hänt. Nu får det alltså bli en ny och jag har kollat runt på modeller och garn den senaste tiden. Jag har en orange spetsstickad kofta i bomull som jag älskar. Och det är ju dessutom mycket roligare att sticka spets än slätstickning så det får bli en sådan här modell tänker jag.


Tänkte mig bomull, var sedan inne på Magasin duetts supersoft när det plötsligt slog mig att jag antagligen har den perfekta röda nyansen på en kona i ateljén i form av Cottolin. Har aldrig stickat i detta garn som är avsett att vävas i, men någon gång ska ju vara den första.

Nu har jag börjat på en provlapp och stickfastheten stämmer bra. Det blir mjukt och följsamt så jag tror jag kör på detta Cottolin 22/2 inköpt seconhand till det facila priset 2,50. Det är 1600 meter så det ska räcka gott och väl.

3 kommentarer:

  1. 2 kronor och 50 öre för en kofta? Skojar du? Och så rundar man väl av neråt. Då blir det två kronor ;). Ska bli spännande att följa detta koft-projekt! Verkar vara en av dina färger.

    SvaraRadera
  2. Någon har skänkt en massa cottolinkonor till ateljékollektivet där jag hyr plats. Vi har en särskild hylla där vi lägger donationer och så får vi handla där för 10 kronor kilot.Jag har till exempel lagt dit gamla lakan som en annan medlem köpt och i skrivandes stund väver in i sin matta. Pengarna går tillbaka till kollektivet och saker vi behöver.

    SvaraRadera