Leta i den här bloggen

söndag 9 augusti 2015

Stickningen

Stickar på min Vildäpplekofta och njuter av det ljuvliga garnet i det vackra färgerna.
 Så här långt har jag kommit nu.
 Funderar redan på vilken av alla vackra Bohuströjor jag ska göra nästa gång. För att det här nöjet nte ska ta slut allt för fort, så blandar jag upp stickandet med lite annat jobb.
Jag försöker återanvända det här garnet. Det är en tröja som jag aldrig använder och jag förstår inte riktigt varför. Gjorde först en svart kort tröja i samma garn för att ha utanpå klänningar och den använder jag jätteofta. Nu så ska det i alla fall få bli något annat när jag efter mycket pill har lyckats rädda det mesta av garnet.

Fint och dyrt silke är det så det är ju synd och skam att det bara ligger och tar plats i garderoben.
Jag har också lagt en massa tid och energi på min stickmaskin igen. Efter att alla cirka 370 nålar är rengjorda en och en så hoppas jag snart få igång den.

2 kommentarer:

  1. Så vacker din Bohuströja blir. Det är precis dina färger. Men är det inte hemskt pilligt att sticka? Vad är det för storlek på stickorna?

    SvaraRadera
  2. Det är stickor nummer 2,5 och jag trodde nog att det skulle vara pilligt, men det är inte så farligt. Eller så tänker man inte på det för att garnet är så ljuvligt och det är så kul att se mönstret växa fram. Den största utmaningen blir nog att inte bli galen av all enfärgad slätstickning på själva kroppen. Men jag tänker att det blir perfekt tvstickning.

    SvaraRadera