Leta i den här bloggen

lördag 8 augusti 2015

Den röda klänningen

När jag hittade en klänning med en annorlunda form på Pinterest, så var jag tvungen att prova. Hade ett rött bomullstyg som jag köpt i våras på Åhlens som var perfekt för ändamålet. Tableclothdress kallas den på engelska och det kan man ju förstå när man ser själva ritningen.
Som en rundskuren kjol liksom, men fyrkantig och med påsydda rektanglar. En kul form och ett kulturtantigt stuk som passar min smak. Överdelen är avritad från en Gudrun Sjödenfavorit.

 Nästa gång så ska jag inte utnyttja hela bredden på tyget som jag gjorde nu, utan ska göra själva fyrkanten mindre och de påsydda bitarna bredare. Då kommer vidden högre upp och det kommer nog bli snyggt. Den här är superskön och kommer användas mycket tror jag. Väldigt mycket strykning dock, men då jag nästan bara använder linne och bomull i mina kläder så är jag ju van vid det.
 Har varit på bakluckeloppis idag och sett till att inte bli arbetslös i framtiden. Underbart, handfärgat bomullsgarn som ska bli en slags bolero, randigt bomullstyg som ska bli herrskjorta och fina rullar i trä fick följa med hem.
En liten skattgömma för en tjuga blev det också. Har inte hunnit gå igenom allt i den, men en hel del fina band och dragkedjor finns där.

2 kommentarer:

  1. Det var en spännande innehåll i den där burken för en tjuga. Du talar väl om vad som fanns i mer? Angående din fina röda klänning (som jag tycker du är väldigt fin i) undrar jag: syr man ihop hörnen där du ritat pilar?

    SvaraRadera
  2. Det var en massa bra att ha saker i den; 4 blixtlås, säkert 10-15 meter band, en löskrage i brodyr, 5 dockor moulinégarn. Flertalet av dessa grejer passar perfekt vid tillverkningen av aktivitetskuddarna.
    Teckningen har jag lånet på nätet och man syr ihop vid pilarna precis som du tror. http://communingwithfabric.blogspot.se/2011/11/self-drafted-tablecloth-skirt-with.html

    SvaraRadera