Leta i den här bloggen

torsdag 13 augusti 2015

Min sticklogik

För att få börja på det fina Vildäpplesticket så var jag "tvungen" att sticka klart minst 2 av 4 ärmar som skulle stickas. Min "Fritt etter Fana" saknade halva ärmarna och även den här tröjan i Malabrigo lace.

Jag gjorde klart de förstnämnda och nu igår så gjorde jag klart de på bilden ovan. Det hade jag ju kanske inte behövt då kan man tycka, men nu är det ju så att jag vill börja med ännu ett nytt projekt. Jag vill sticka en ny bolerovariant av Kiitogarnet jag repade upp häromdagen.

Det var ju så skönt att hålla i det där torra, ljuvliga silket i värmen. Så nu har jag gjort mig förtjänt att få börja sticka i det.

Nåt sådant här tänkte jag mig. Enkel,rak stickning som blir perfekt för att ha med på buss och spårvagn. Det hade jag ju inte nåt nu efter att jag stickat färdigt Malabrigotröjan. Det är så kul att starta upp nya projekt, men jag måste ha lite sådana här avslutsregler för att inte få en hel hög halvfärdiga objekt som ligger. Det skapar stress för min del.
Och faktum är att hur tråkigt det än är att sy ihop och fästa trådar så uppvägs det av den häftiga känslan när det är helt klart att användas.


1 kommentar:

  1. Det är självdisciplin - 4 ärmar innan nytt projekt startas! Den ser spännande ut den är spetsliknande vita boleron.

    SvaraRadera