Leta i den här bloggen

söndag 26 juli 2015

Hantverksmarknad i Båstad

När jag fick frågan om att åka med till Båstad på hantverksmarknaden så började jag tänka på förra gången jag var där. Fina minnen var det och de kändes hyfsat nära i tiden. Insåg ju när jag började räkna att det är ungefär 15 år sedan. Det kommer definitivt inte att dröja lika lång tid till nästa gång hoppas jag. Det var ett intensivt, härligt dygn. Vi åkte på fredag kväll med Elinor som har sin mormor där. Hon släppte av oss där vi skulle sova och åkte själv för att bo hos mormor. Det var ju inte helt lätt att få tag i rum i trakten eftersom tennisfinalerna låg denna helg också. Vi fick ta det enda vi fick napp på. Det visade sig vara rena paradiset. Strax utanför stadsgräns upp på Hallandsåsen. Bäcken porlade utanför fönstret i en fantastisk trädgård. Tyst och lugnt var det och det tog bara 20 minuter att promenera ner till centrum. Och dit tog vi oss för en bit mat på kvällen och för att strosa i det vackra vädret.
På lördag morgon var det dags för promenad ner igen för att möta upp Elinor. Vädret var ett helt annat , men det hade vi räknat med så regnkappan var på.
Fördelen med vädret var att det inte var särskilt trång på marknaden. Man fick möjlighet att prata med hantverkarna i lugn och ro. Det första jag köpte var handspunnet merinogarn. De satt och spann i tältet och hade all tid i världen att visa och svara på frågor.

 Vi hitta de här härliga ekologiska produkterna. Svårt att välja bland allt det goda, men det slutade med en lavendeltvål och en underbar handkräm.
En sjalnål var en av sakerna som stod på min inköpslista och det hittade jag. Däremot hittade jag inte några örhängen i svart som också stod på listan.

 Men vad spelar det för roll när man hittar den perfekta trädgårdsutsmyckningen? Hade tänkt mig nåt på ett armeringsjärn och det skulle vara i keramik. Så blev det inte alltså efter att jag sprungit på en dansk som satt och flätade i pil.
 Älskar den och sitter och funderar på den perfekta platsen för den. Vid det här laget började vi bli färdiga och det var ju tur. Det är en lång pjäs att släpa på och vi var bokstavligen sjöblöta. När jag stod där i min blommiga regnjacka med uppdragen luva och staven i handen så kände jag mig som Gandalf.
Det blev en hatt också. Har ju letat efter en neutral, beige stråhatt i den perfekta formen för mitt huvud i flera år. Detta slutar alltid med att jag köper något helt annat. Men vem behöver inte en galet grön hatt med lång fjäder i sitt liv!? Jakten på den beige fortsätter.......

Vi bestämde oss för att strosa runt lite i den idylliska staden innan vi gav oss av hemåt. Måste ju liksom åtminstone ha sett Peppes bodega utifrån eller? Galet många turister i vräkiga bilar och båtar blandat med kulturtanter. Vi fick en del blickar ändå där vi promenerade fram med en galet söt hund i knallrosa regntäcke, en konstig vandringsstav och Elinor hade sin nyinköpta blommiga regnhatt på huvudet. Själva tittade vi mest på alla vackra hus.
Vi avslutade det hela med väldans god thaimat innan vi åkte hem till vår väntande Sesam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar