Leta i den här bloggen

tisdag 16 juni 2015

Klassisk Lyx


Jag har haft ett drömprojekt i ganska många år, men det har kommit längre och längre bak på attstickalistan. Mycket tack vare Ravelry tror jag. Man lägger hela tiden till nya favoriter i listan där. Tack vare att vi prenumererar på "Hemslöjd" i ateljékollektivet och det var en artikel om Bohusstickning i senaste numret så gjorde jag slag i saken och beställde material.

 Och idag kom paketet! Jag väntade i ett par timmar med att öppna det eftersom jag helt plötsligt blev rädd för att garnet kanske inte skulle leva upp till mina förväntningar. Jag har ju faktiskt aldrig hållit i en Bohuströja. Och jag var nästan säker på att det var för lite garn i paketet. Det var ju så lätt.
 Men nu är det öppnat och jag älskar det. Kolla vilka ljuvliga färger. Och så mjukt.....
 Vildäpplet heter modellen. Designad 1958 och en riktig klassiker.  Jag ska dock sticka den som kofta istället för tröja. Det kommer att bli ljuvligt att sticka i detta mjuka angoragarn efter att ha stickat i vanlig lammull som är rätt så stickigt.
Men den blir nog fin min bolero. Tänkte att jag ska sticka klart den innan jag börjar med Vildäpplet, men vi får väl se om jag kan stilla mig.

2 kommentarer:

  1. Åååh, en Bohuskofta! Så underbart! Jag har också varit sugen länge, men jag har ännu inte kommit till skott. Ska bli spännande att följa din stickning!

    SvaraRadera
  2. Visst är de ljuvliga? Är flera utav dem jag skulle vilja göra. Hoppas nu bara att man har tålamod att ta sig igenom de stora, enfärgade partierna på dessa små stickor.

    SvaraRadera