Leta i den här bloggen

torsdag 24 september 2015

Jag slutade röka, skaffade hund med medföljande långa och många promenader. Trodde jag skulle bli piggare och piggare för var dag som gick. Men det blev ju tvärtom liksom. Orken minskade och jag fick galet mycket värk. Körde bara på ändå ..... Sökte till slut hjälp hos min totalt oförstående VC. De hade inte tid med mig och alla mina konstiga symtom så de skickade som väl var mig vidare till någon som hade kunskap, såg helheten och framför allt hade tid att lyssna.
Så nu har jag en diagnos. Det är ju skönt, men det suger att det är kroniskt . När folk frågar hur jag mår så har jag försökt sluta säga "bra". Det är ju en lögn liksom. "Som vanligt" säger jag istället. Jag är så trött och blir lätt känslosam när jag ska prata om hur jag mår och då börjar jag bara gråta. Det är väl därför jag skriver det här. Kanske slipper jag förklara och grina så mycket om jag når flera personer på en gång tänker jag.
ME är förkortningen som kunde levt utan att lära mig mer om. Om man googlar så finns det flera bra beskrivningar av det om man är intresserad. I korthet innebär det i mitt fall; ständigt ont på flera olika ställen, ständigt trött, sömnsvårigheter, svårt med ljud, balansproblem, koncentrationsproblem, "termostaten" i kroppen har lagt av, illamående. 
Får prioritera bort då det blir värre ju mer man anstränger sig. Ska börja träna på det nu.

2 kommentarer:

  1. Googlade lite som du tipsade om, ville veta lite mer om ME. Förstår att det inte är roligt att få en sådan diagnos, men diagnosen kanske kan öka förståelsen hos andra för dina problem? Och kanske den gör det lättare för dig att tänka på att vara rädd om dig själv? Önskar dig en fin höst!

    SvaraRadera
  2. Önskar dig en fin höst också:)

    SvaraRadera