Leta i den här bloggen

torsdag 12 juli 2012

Stickstopp

Det har blivit lite för intensivt stickande de senaste veckorna tycker min vänstra armbåge. Som tur är har jag ju ett ansenligt lager med annat material att skapa i. Nu har jag tagit fram en kjol som jag köpt på Myrorna för att jag gillade tyget. Modellen där emot är ju inget vidare så nu ska den remakas.


Rött är fint

När jag hade klätt på mig idag så kändes det som om något fattades. Jag var klädd i vitt från topp till tå. En röd väska kändes som en bra accessoar. Problemet är att jag inte har någon sådan. Men vad jag har däremot är ju en massa tyger. Hittade en väldigt fin gardinlängd som jag hittat seconhand i Majorna som passade för ändamålet. Så precis efter att jag och Said avslutat städningen så började jag klippa till och damma ner. 
 Det aprikos tyget är också secondhandfyndat och får bli foder. Nu så är den klar och den blev väldigt bra.
 Det är en kul modell som ser lite lagom stor ut när den hänger på axeln, Men den är stor som en gymbag när den öppnas upp.
Smart va? Inte ett eget påhitt, utan snodd idé.

tisdag 10 juli 2012

Den där känslan.....

Den där känslan man får när man är klar med ett plagg är så skön, och den har jag precis just nu. Jag har fäst de sista trådarna medans jag tittar på "Project runway". Jag har ju ingen fotograf hemma på kvällstid så bilder på hur den ser ut på kroppen kommer i morgon. Men den är behaglig att bära och var väldigt billig då garnet är inköpt på  loppis. Kul att sticka var den också även då det var en del kalkylerande för att försäkra mig om att garnet skulle räcka till slutdetaljerna.


söndag 8 juli 2012

Trött, men nöjd

 Idag har jag varit i Borås. Det var inte alls planerat och jag hade sett fram emot en dag då jag skulle komma ikapp mig lite vad det gäller sysslor i hemmet. Men när mamma frågade om jag inte skulle komma och träffa min kusin som hade vägarna förbi så kunde jag ju inte säga nej. Särskilt som jag inte har sett henne sedan 1996. Christel bor numera i Sundsvall och det är ju inte nästgårds precis. Vi hade en väldigt trevlig lunch ihop i mammas uterum.
 Två trevliga grabbar hade hon och Adrian roar sig med att skapa konstverk av servettringarna. Det gillar jag;kreativa människor:)
 En liten stund hade vi sällskap av den här lilla rackaren som bor under uterummet.
 När jag tänker på Borås nu för tiden så tänker jag genast på skulpturer. De har fullständigt dille på det sedan ett par år tillbaks. Vad den här ska föreställa har jag inte en aning om. Men nu blir det mer verkliga saker. För att inte somna så ska jag montera ihop min silkestopp som nu är färdigstickad. Lite mer stickning blir det sedan runt halsringningen och ärmhålen.

lördag 7 juli 2012

Skulpturalt

 Så jag har längtat efter att få sy färdigt den här klänningen. Började ju med den i tisdags efter att jag blivit inspirerad av en kund i butiken jag jobbar i. Sedan har jag ju knappt haft tid att sitta vid symaskinen. Det har varit en massa kul saker som jag gjort, men ändå. Hur som helst; nu är den klar och jag är väldigt nöjd med formen på den.
 Enkelt och lite skulpturalt. Det gillar jag. Möjligtvis att den blev lite för snäv längst ner, men det märker jag första gången jag ska ut och gå i den och i så fall får jag fixa till det.
 Tyget har jag fått av min kära syster och jag tror att det har varit gardiner förut. 
Nu när detta är klart så ska jag ta itu med en annan sak som har fått stå tillbaka ett tag; strykning. Kolla vilken hög! Men det är ett nöje att stryka sedan jag fick en ångstation av barnen i julklapp. Vilken skillnad mot att stryka med vanligt strykjärn.

Bakgårdsquiz

 Äntligen blev quizen av. Första fredagen var det för få anmälda och andra gången med då det sammanföll med en match i EM. Vi var dock tillräckligt många den här gången trots att det regnade som bara den. Man kunde knappt höra sina egne tankar ett tag för att det smattrade så kraftigt mot tältduken. Men när det väl var dags för quzen så lugnade det ner sig. Oscar var där och pekar på den här bilden ut Elsa som skyldig till att han har näsblod.
 Frågorna var som vanligt svåra och fick oss att klia oss i huvudet. Vi vann inte, men var heller inte sämst. Nja förresten, på en del var vi sämst. Det var ett pausquiz med bilder på svenska djur och där var vi klara förlorare.
Chris och maken trivdes bra trots den svidande förlusten. 

fredag 6 juli 2012

Marstrand

Vilken tur vi hade med vädret igår. Vi var lediga för att åka till Marstrand på en resa som vår hyresvärd bjöd på. De är huvudsponsorer av tävlingen som går där just nu; Stena match cup race. Vi är ju inte så intresserade av segling, men definitivt av vackra miljöer och hav. Det blev en trevlig och lugn utflykt.
Och jag såg den här fågeln som också tog det lugnt. Ser ut som om han solar där han sitter på väggen.
En massa båtar såg man också så klart. Stora som de här och en del som var lite mindre.
Men framför allt så var det en hel del möten med trevliga människor som gjorde min dag. Jag blev bland annat lite nyfiken när jag såg loggan för Deisys design utanför en butik. Eftersom det i Göteborg är en garnaffär så trodde jag kanske att de hade garn här med, men icke. De hade mycket annat fint och det var dottern till Deisy som drev butiken. Hon var precis lika trevlig som sin mor och syster i butiken på Avenyn.

tisdag 3 juli 2012

Pre Project runway

hemma hos mig är det tillskärning på frihand som gäller just nu. Blev otroligt inspirerad av en kunds klänning idag och ska försöka stjäla lite ideér från den. Så nu ser det ut så här hos mig;
 Håll nu tummarna för att det blir ett resultat som påminner om det jag ser framför mig inne i huvudet. Jag kommer förhoppningsvis få välsittande ärmar på den då jag med posten idag fick en bok jag länge velat köpa. Nämligen den här;
Men innan jag klipper mer så ska jag nu kolla på Project runway allstars.

måndag 2 juli 2012

Fixar till favoritblus

 Jag är lycklig ägare till den här vackra blusen från Gudrun Sjödèn. Den är dock skör i spetspartierna och har dessutom ganska många år på nacken nu. Den har blivit lagad ett flertal gånger, men när jag hade den i lördags så insåg jag att spetsen var utom räddning.
 Hålen hade blivit för stora och brast nu ännu mer.
 Men jag älskar designen och den sitter underbart. Linet är det inget fel på, så jag tog en sväng förbi Gårda textil och hittade jättefint spetstyg där att ersätta det gamla med.
 Vackert, eller hur?
Nu så blir det sprättning av det gamla och på med det nya.

Framstycket klart

 Framstycket är avmaskat och jag har tvättat det för att se hur mycket det eventuellt växer. Inte så mycket tror jag, så den här toppen får nog kompletteras med lite köpegarn. På tal om komplettering; jag har några nystan Noro silk garden litenystan som jag hade tänkt att använda i något tvåfärgat projekt. Hade glömt dom, men när jag rotade runt häromdagen kom de fram. Och genast såg jag att det nyfyndade silkesgarnet skulle bli en perfekt kompis till dom.
 Kommer ju att bli hur snyggt som helst eller hur? Exakt vad det ska bli har jag inte riktigt bestämt mig för än.    Det lutar åt en sjal och kanske en matchande mössa. Jag gillar den här sjalen;Spectra.
Och sist men inte minst. Vår vackra lilja har slagit ut på balkongen. Det är dock uppenbart att den har väsxt ifrån oss. Nästa år får den bo i någons trädgård istället. Som ni ser så längtar den dessutom bort. Växer liksom ut från balkongen.

söndag 1 juli 2012

Bakgårdsfest

 Igår så var det dags för sommarfest på Bakgården. Först tog jag, Said och Chris hem till Lotta och Stefan för en underbar grillmiddag. Chris fick lära känna lilla Elsa.
 Väl på bakgården lärde hon även känna Elsas pappa Stefan lite bättre.
 Sten som var vår värd hälsade oss välkomna innan livemusiken drog igång.
 Först spelade The Coverment en massa goa rock och popcovers.
 Sedan var det dags för Den allvetande pelikanen att äntra scenen. Deras musik är inte så lätt att beskriva så att ni förstår, men kul är det.
Här är Leif i pelikanen med sin rosa gitarr. Efter dom så spelade Stens eget band; SGB.

En väldigt trevlig kväll i en underbar miljö. Jag är så tacksam för att Sten och Marianne ordnar de här kvällarna och låter oss njuta av deras helt underbara och unika trädgård.